Když se ve vile zabydlí labutě

Zatímco na Labi si musíme na labutě počkat, ve vile je můžete spatřit kdykoliv. A ne jen tak ledajaké. Tyhle z dílny Kutulu jsou z bukového dřeva a s láskou vyráběné. Designérka Pavla Boháčová je tvoří společně se svým týmem. Tyto řemeslné hračky mohou hravě posloužit jako doplněk interiéru, potěší každou dětskou duši a teď i návštěvníky vily Volman.

Pavla, Eduard, Tereza a Martin se potkali během studií na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara. Tam se rozhodli obnovit tradici a přinést do dětských pokojíčků vkusné hračky z přírodních materiálů, které přežijí kdejaké dobrodružství. Dřevěné hračky vznikají v České republice za pomoci lokálních dodavatelů. Voní jako les a umí nastartovat obrátky dětské fantazie. Rukopis tvůrců hraček Kutulu poznáte podle nápadné geometrie a kontrastních barev.

Když jsme se s Pavlou poprvé potkaly, pochopily jsme, že toho máme hodně společného. Spojuje nás láska k designu a odhodlání dávat hlas českému umění a tradicím. Věříme, že se netýká jen uzavřeného okruhu lidí, ale že může potěšit každého, kdo rád pozoruje krásu kolem nás. Úspěch neměříme počtem prodaných hraček nebo vstupenek, ale pocitem, který v lidech zanecháme.

Proto nám spojení Kutulu a vily Volman dávalo ve vteřině smysl. A výsledek? Na ten se můžete podívat dole v galerii. Hračky Kutulu u nás dostaly prostor ukázat se v celé své kráse a dřevěné labutě u nás dokonce našly svůj domov. Nově si je totiž můžete koupit jako vzpomínku na vaši návštěvu u nás ve vile.

Další články

Halabala ve vile

Přečíst

Ve sklárně s Františkem Jungvirtem

Přečíst

Sestry z první republiky. Co spojuje Volmanovu vilu a vilu Stiassni?

Přečíst

Chcete dostávat zprávy o novinkách?

Zanechte nám Vaši e-mailovou adresu a o zbytek se rádi postaráme.

Děkujeme za Váš zájem o Volmanovu vilu!
Moc nás to mrzí, ale něco se pokazilo, zkuste to prosím ještě jednou.