Nejhezčí momenty roku ve vile

Rok 2023 si budeme navždy pamatovat jako rok první kompletní sezóny ve vile, v jejímž závěru jsme přivítali 7000. návštěvníka. S každou milou recenzí a poděkováním rostla i naše motivace přidávat další termíny a zpřístupnit vilu všem, kteří mají vášeň pro moderní architekturu. Jaké byly nejhezčí momenty uplynulého roku?

Spaní pod hvězdami

Rádi experimentujeme. V létě jsme si vysnili akci pro hosty, kteří přijedou do vily strávit celý den a noc. Zažijí vilu na vlastní kůži v každé denní době. Naservírujeme nejen skvělé jídlo, ale i hudební zážitek v podobě ambientního koncertu. Hosté si ustelou na střeše, v bílém měkoučkém povlečení budou pozorovat padající hvězdy. Ráno se protáhnou při jógové lekci. Měli jsme obrovské štěstí na počasí a Spaní pod hvězdami ve skutečnosti plynulo ještě lépe než ve snu.

Mrazení z hudby

Máme upřímnou radost z komorních koncertů, které ve vile pořádáme. Velmi silný zážitek přišel, když vilu rozezněl soprán operní zpěvačky Karolíny Cingrošové nebo když Kateřina Englichová zahrála v úpravě pro sólovou harfu Smetanovu Vltavu. To jsou momenty, kdy cítíte až mrazení v zádech a naskakuje husí kůže. Dělá nám radost, že vila nezůstává chladnou památkou minulosti, ale poskytuje prostor pro krásné chvíle a kulturní zážitky.

Nejhezčí moment

Ten přichází po každé komentované prohlídce, kdy vidíme, jak prostředí a příběh vily návštěvníky str. A odchází s hlubokým zážitkem. Naši průvodci vilou žijí a když vedou komentovanou prohlídku, mají pocit, jako by šli na jeviště. Na konci je hosté ocení potleskem, často přijdou, poděkují. To jsou momenty, kdy cítíme, jak je naše činnost naplňující a jaký má obrovský smysl.

Další články

Halabala ve vile

Přečíst

Ve sklárně s Františkem Jungvirtem

Přečíst

Sestry z první republiky. Co spojuje Volmanovu vilu a vilu Stiassni?

Přečíst

Chcete dostávat zprávy o novinkách?

Zanechte nám Vaši e-mailovou adresu a o zbytek se rádi postaráme.

Děkujeme za Váš zájem o Volmanovu vilu!
Moc nás to mrzí, ale něco se pokazilo, zkuste to prosím ještě jednou.